ÖVER KÄRLEKENS BRO

Över kärlekens bro

Så som natten blir till dag,
så pudras också mörkret vitt av ljus.
Allt det tunga som gör mig svag
lyfts upp på lätta vingar av lyckorus.
Kraftfulla vindar drar förbi
och plötsligt öppnas ett fönster.
En rullande våg av energi
tar med sig plågsamma tankemönster.
Hjärtats väg jag går
över kärlekens bro.
Så berusande är allt jag får
att min själ stillas till ro.
Det finns en framtid utan smärta.
Jag ser den nu och här.
Den växer stadigt i mitt hjärta.
Ger lust till livet som gör mig kär.

Permalink Egna dikter Kommentarer (5) Trackbacks ()

MENINGEN MED LIVET?

Nu är jag tillbaka "på livets stig". Ja åtminstone för idag. Jag ska försöka navigera mig fram trots alla nedfallna grenar, stubbar och stora stenar som fått mig fullständigt på fall. Jag tar tag i de utsträckta händer som finns till min hjälp. Jag är inte ensam. Jag bara känner mig ensam. Det kommer bli bra. Det går bara inte att se det just nu.

Jag har tappat fokus på här och nu. Jag plågar mig själv med det som varit. Det som inte går att göra ogjort. Jag låter mig dras ner i mörker av en oviss framtid. Det finns så mycket däri som jag ännu inte har makt att påverka. Livet är här och nu. Någonstans vet jag det. Någonstans vill jag tillbaka dit även om en stor del av mig gett upp hoppet och fått mig börja tvivla på meningen med livet. Jag måste igenom det här. Det går inte att fly från verkligheten.
Idag tar jag ett stort kliv och möter en av mina många plågor. Inombords pyr ångesten och tvivlen på att det kommer gå bra, men jag backar inte. Jag ska segra både över den och dess orsak. Detta ska få bli språngbrädan till allt det jag faktiskt kan påverka, här och nu, i min kaotiska värld.
En börda har åtminstone lyfts av mina axlar för ett tag. Jag har blivit sedd och förstådd av läkaren. Jag slipper att jobba just nu och den här gången fann han en anledning att lindra mina plågor även med mediciner. Inte för att jag är någon förespråkare av varken sjukskrivning eller läkemedel, men det får mig åtminstone att inte dömma mig själv så hårt. Det är för mig en bekräftelse på att även jag har gränser och att det är okej att släppa taget och ta emot all omtanke och kärlek som trots allt finns där runt omkring.
Med dessa ord på pränt har jag nu skapat mig kraft och mod att ta mig ann ännu en dag trots dess smärtsamma innehåll.Jag är beredd på att än en gång bli lurad och förd bakom ljuset, men även om jag tvingas möta detta ensam så är jag inte ensam. Jag vet att ni är många som tänker på mig så jag låter er ta plats i mitt inre rum. Låter min själ fyllas av styrkan ni ger mig. Känner värmen och kärleken ni sprider i mitt hjärta.
Tack för att ni är med mig. Det kommmer gå bra.....

Permalink Tankar & Funderingar Kommentarer (6) Trackbacks ()